onsdag den 30. september 2009

Til salg. - ER SOLGT

Jeg har været ved at kigge i mit klædeskab og fandt denne her, som jeg strikkede for nogle år siden.
Men jeg bruger den aldrig, og man kan faktisk ikke se at den har været brugt, så hvis der er nogen andre der kan få fornøjelse af den, ville det da være dejligt.
For det er da egentligt ærgeligt at den bare ligger og ikke bliver brugt.
Det er Design Club's model Pisa. Strikket i str. xl med 2 tråde Duo. Jeg kan ikke huske farvenumrene, men det er 1 tråd grøn og 1 tråd meleret grøn.
Pris 350 kr. Jeg betaler forsendelsen.
Er du interesseret, så giv mig et praj.

søndag den 27. september 2009

Igår kl. 12

så min stue sådan ud, så jeg skyndte mig at forlade huset og tage til Randers.
Her skulle jeg nemlig mødes med "hønsegården" hos Dorthe.
Og sikke da en hyggelig eftemiddag vi havde. Med dejligt brød og lækker kage, med snak, snak og atter snak, med kiggen i bøger og mærken på garn og selvfølgelig også lidt strik :-)
Som Gitte skriver, var det meget højlydt. Og vores nye medlem, Anita, blev helt stille :-) Men jeg er sikker på at hun nok skal komme efter det. Velkommen til!
Da jeg kom hjem, var der kommet endnu flere sko og drenge til, men kl. 24 var der ro i huset igen. Heldigvis. Jeg trængte til at hvile ørene lidt :-)

fredag den 25. september 2009

Amaya

Så er Amaya blevet færdig. 2 gang var lykkens gang :-)
Her kommer så lige lidt billeder af modellen.
Med indhold..
Og uden...
Knapperne er, som sædvanligt var jeg lige ved at sige, købt i Fandango. De er supersøde.
      • Faktaboks:
      • Mønster: Amaya er blevet voksen fra Rasmilla
      • Garn: 1 tråd Marianne Svit supersoft, købt da vi havde vores allerførste strik-in, her hos mig, og 1 tråd Baby Alpaca købt i Kolding, hos BC Garn.
      • Forbrug: Knap 200 gr. supersoft og jeg ved ikke rigtig hvor meget alpaca, da det var en reste spole, men ca. 100 gr. Jeg har ikke vejet blusen.
      • Pinde: 4,5, de nye Zephyr pinde fra Knit Picks.
      • Str. L
      • Bemærkninger: Jeg syntes den er blevet lidt slasket efter vask. Så den får nok en lille tur i tørretumbleren næste gang, for at samle den. Ellers syntes jeg den er blevet fin.

torsdag den 24. september 2009

Tja..

Så er det vist, at man må indrømme, at alderen begynder at
trykke :-)
Disse briller ankom her til huset igår.
Og sådan her ser jeg ud med dem på. Beklager den dårlige kvalitet at billede og model :-) Jeg tog det selv, så det er ikke nær så flot som Tinas. Jeg er sikker på at jeg nok skal blive glad for dem. Men jeg skal lige vænne mig til dem, og at se mig selv med briller. Det skal de andre i familien også. Per kigger på mig med sådan et skævt smil hvergang jeg har dem på. Jeg er jo også en hel uge ældre end ham :-) Han kan bare vente til det bliver hans tur ! :-D
Ellers har jeg siddet med hjertet lidt oppe i halsen de sidste par aftener . Jeg er blevet færdig med Amaya, og jeg var nervøs for, om jeg havde alpaca nok. Men det havde jeg da!!
Hele 8 gr var der i overskud. Så der var da ikke noget at være urolig for :-D
Her er lige et smugkig. Der skal nok komme et indlæg, når der er kommet knapper i og den er vasket og tørret.
Denne her læser jeg lige for tiden, den var på tilbud i Føtex til 99 kr. Den kan anbefales. Jeg bliver så glad når jeg læser den. Det er ikke så tit man støder på sådan et livstykke som Ellen.

onsdag den 23. september 2009

Jeg havde kamera med..

men jeg glemte at bruge det :-( Så dette indlæg er helt uden billeder! Iaftes var jeg her, til strikkecafe, sammen med hende her, og der var foredrag af hende her! Jeg har aldrig været i den forretning før, det var rigtig hyggeligt, og Bente viste sine nye modeller frem og fortalte om sin butik og lokkede med dejligt garn! Men jeg holdt stand og købte ingenting. Jeg har ellers forelsket mig i denne her model, men da hun kun sælger modellerne med garn, blev jeg enig med mig selv om at vente. Jeg har vist garn nok i kisten :-) Jeg ved at Gitte tog nogle billeder, så måske viser hun dem frem senere :-)

lørdag den 19. september 2009

Århus by Night.

Vi har en gammel tradition her i familien med, at når man (mest børnene) har fødselsdag, skal vi ud at spise, og fødselsdagsbarnet må bestemme hvor vi skal hen.
Jeg tror egentlig det startede med at vi skulle på McDonald, fordi vi, da børnene var små, ikke kom der så tit, og så syntes de det var fantastisk :-)
Så udviklede det sig til Jensens Bøfhus og Bones, og nu hvor de er blevet større, må det gerne være lidt mere lækkert.
Det er dog stadig os og pengepungen der bestemmer i sidste ende :D
Nå, men i aftes var vi ude at spise på La Forchetta,( i anledningen af Lines fødselsdag, sidste lørdag) en lille hyggelig restaurant i Vestergade, i midtbyen. Dejlig mad til en fornuftig pris. Man skal dog vide at der er mange mennesker og det er meget trangt.
Da vi havde parkere bilen, så jeg op på den smukke himmel og tog dette billede: Desværre yder billedet slet ikke himlen retfærdighed. Den var meget flottere i virkeligheden.
Og så opdagede jeg hvordag himlen spejlede sig i Aros, og tog et billede. Jeg havde dog glemt at slå blitzen fra, så det første så sådan her ud:
(Det ser ud som om der er ild inde i Aros )
Uden blitz var det meget bedre:
Jeg stod foran Hovedbiblioteket og tog billedet.
Foran bygningen er et stort flot nyanlagt anlæg. Her opholder mange af samfundets tabere sig (det har de gjort i mange år, også før det blev et fint anlæg)
Da vi er henne ved restauranten, siger Per så: Lagde du mærke til de 2 mænd der fulgte efter os? De havde åbenbart set at jeg tog billeder, og ville måske lige sikre sig at jeg ikke var politi, eller hvad ved jeg. Jeg havde overhovedet ikke set det, men jeg havde da heldigvis kunne vise dem at jeg bare havde taget billeder af himlen, hvis det var kommet så vidt!

onsdag den 16. september 2009

Award.

Tusind tak Lene, for denne award. Jeg bliver simpelthen så glad og varm om hjertet, når jeg får sådan en pris. Med prisen følger betingelsen at man skal skrive 10 ting om sig selv, og give den videre til 3.

1. Jeg er 158 cm høj og bruger str. 37 i sko. Inden jeg fik børn brugte jeg størrelse 35/36, men mine fødder voksede af især min sidste graviditet. Så meget, at jeg nu syntes jeg har enorme fødder :-) Det er dog blevet meget nemmere at købe sko, da der er ikke mange sko i de små størrelser i butikkerne.

2. Min mor døde af kræft da jeg var 8 år. Hun blev kun 31 år. Samme år døde min morfar af kræft. For 3 år siden døde min mormor af kræft. Og sidst år døde min far, af kræft. Og nu er der igen kræft i den nærmeste familie. Så nu syntes jeg altså at det godt må stoppe!

3. Jeg elsker at have en have, at sidde i haven og især ligge og sole sig i haven. Men jeg syntes havearbejde er dødssygt! Så det overlader jeg trygt til min mand.

4. Jeg er ordensmenneske, faktisk rigtig meget. Alle mine bøger i min bogreol er sat i alfabetisk orden, og jeg ville sætte dem i kategorier hvis jeg havde plads til det :-)

5. Jeg har ikke noget imod at sy sammen, når jeg er færdig med at strikke. Faktisk syer jeg altid sammen med det samme. Jeg syntes det er spild at lade et arbejde ligge uden at gøre det helt færdigt. Måske det er min ordenssans der kommer ind over?

6. Jeg har arbejde som køkkenassistent i 25 år, i forskellige køkkener, men stoppede 1 jan. i år, og er begyndt at arbejde hos min mand, som har et firma der sælger dekoration og lys til butikker, centre og gadeforeninger. Jeg savner ikke mit arbejde, men mine tidligere kolleger. Heldigvis fået rigtig mange nye venner i kraft af denne blog, Tak for det!

7. Jeg har lige idag fundet ud af at jeg skal have læsebriller :-) Så det var en ny verden der åbnede sig for mig. Hold da op der er mange stel at vælge imellen!

8. Jeg er vild med chokolade. Jo mørkere jo bedre. Det skal være af rigtig god kvalitet. Gerne 75 - 80%. Jeg drikker hverken kaffe eller te. Det er ikke et problem for mig, da jeg hellere end gerne drikke vand, men det er altid et problem for værterne, hvor jeg er på besøg :-)

9. Sport interessere mig ikke! Overhovedet! Men der er meget af det i mit tv, da jeg har giftet mig med en sportstosset mand. Golf, fodbold, håndbold, atletik, tja, "vi" følger med i det hele. Det gør dog at jeg får strikket meget, især fordi at jeg ellers falder i søvn :-)

10. Jeg er stædig. Så det er nok derfor jeg hellere vil trævle op og begynde forfra, hvis jeg kan se at jeg ikke kommer til at bruge det jeg laver. Min stædighed kommer dog ikke til udtryk når jeg skal presse mig selv, f.eks i en træningssal. Der er jeg ikke ret god til at "liige lave 5 mere". Det gider jeg ikke :-)

Det var så lidt om mig. Der er nok til mange flere punkter, men det vil jeg skåne jer for, og istedet give denne award videre til Tina, Mariann og Fynpige.

Hækling!

Ja, jeg har forsøgt mig udi denne genre, et par gange. Dog ikke med stort held, endnu... Efter at have hæklet ryg og ærmestykket næsten færdigt, og været i tvivl et stykke tid om størrelsen, har jeg nu fået taget mig sammen til at måle efter. Og nu har jeg desværre lige fundet ud af at den bliver mindre end S, så derfor vil jeg pille det hele op igen. Men det er jo ikke første gang :-) Det er denne her jeg forsøger at lave. Den er fra et IngeLise blad.

Jeg syntes modellen er superfin, så jeg tror jeg forsøger igen.

søndag den 13. september 2009

Tænk engang.

Igår var det 18 år siden at denne smukke, dejlige, søde pige kom til verden!
Vi havde en rigtig dejlig dag. Vejret var jo med os, så der var flere der sad udenfor, og maden (sagt i al beskedenhed) var også rigtig god.
Her er lige et billede af fødselsdagskagen :-)
Desværre endte dagen meget dramatisk, da Farmor faldt, da hun var ved at sige farvel, og slog panden lige ind i en dørkarm, så blodet flød og hun måtte på skadestuen. De limede hende sammen, og hun har det heldigvis fint idag. Hun er en sej gammel dame!

torsdag den 10. september 2009

Bær over med mig!

Så lover jeg at det er sidste gang, i får billeder af huse fra New Haven :-) Som nævnt før, har jeg taget mange af dem. Line undrer sig: Sikke da nogle kedelige billeder! Hvad vil du da med dem?

Tja, det kan jeg ikke rigtig sige, andet end at jeg er facineret af disse træhuse!

100

101

102

De findes i mange farver.

Ikke alle lige kønne :-)

109110 104

107

Nogen er store, andre er små.

105

Nogen er sat i stand og er helt moderne at se på, andre trænger til en meget kærlig hånd.

106

Kan i se hvad jeg mener?

Jeg lover at nu kommer der ikke flere kedelige billeder af huse fra New Haven......i denne omgang :-)

onsdag den 9. september 2009

Bøger, garn, pinde og strik.

Når jeg kommer ind i en boghandler i USA, styrer jeg direkte imod strikkebøgerne. For de har et meget større udvalg end vi har herhjemme, og de er meget meget billigere. Jeg er dog altid nødt til at lægge bånd på mig selv, det er jo begrænset hvor meget jeg kan og må have med hjem. Men lidt måtte jeg dog, have med mig hjem :-)

002Så denne gang, købte jeg disse 2 strikkebøger

og 3 forskellige strikkeblade. 003

Man må sige at deres udvalg i blade, generelt er enormt, i forhold til lille Danmark!

004 En om chokolade, en om et mordmysterie med strik, og en om mad.

Kan det blive bedre? :-)

Garn, tja, det er jo næsten heller ikke til at komme udenom. Både fordi man kan få nogle mærker og kvaliteter, man ikke kan få i Danmark og fordi en del af det er billigere. Så igen, kom der noget med hjem. :-)

085

087

Dette garn er bestilt hos Webs, og lå til mig da jeg kom. Det til venstre er Cascade Rio, og var på udsalg til 0,99 $ og det andet hedder Araucania Ranco og er noget håndindfarvet strømpegarn, men jeg vil strikke en bluse af det.

083

Dette garn er KnitPicks City Tweed, en meget lækker blandingsgarn, med merino, alpaca og donegal tweed. Det er super lækkert og blødt. Bestilt sammen med pindene ( se længere nede)

Og086 sidst men ikke mindst, Artful Yarn Serenade, købt i den lokale strikkebutik, på tilbud.

Så nu varer det vist længe inden der skal fyldes op i garnkisten! ( siger hun og krydser fingre :-D )

Knitpicks pinde, har lavet en ny variant. Den måtte jeg også prøve. Så den var bestilt på forhånd og lå (også) og ventede på mig:-)

001

De er lavet af akryl og er gennemsigtige. Og de kan skrues på de wirer jeg har i forvejen.

De er glatte og dejlige at strikke med, man skal bare lige vænne sig til at de er gennemsigtige. Det er lidt underligt :-)

Sidst, men ikke mindst, er det da også blevet til lidt strik!

Jeg har fået strikket et par strømper til mig selv.

003

  • Faktaboks:

Mønster: Merino Lace Socks fra Favorite Socks af Anne Woodbury.

Garn: Koigu Premium Merino købt sidste gang jeg var i USA.

Farve: Brun meleret.

Forbrug: 2 ngl.

Pinde: 2.25, med magic loop.

Str.37 De er til mig selv.

Bemærkninger: Lækkert garn at strikke med og nemt mønster at følge. Strikkede næsten den ene sok på vej hjem i flyet og i lufthavnen :-)

mandag den 7. september 2009

New York, i 8 timer.

Jeg blev sat af på Spring Street, som ligger i den sydlige ende at Manhattan.

Og så gik jeg ellers bare på lykke og fromme, frem, til siden og lidt tilbage. Jeg havde nemlig ikke noget kort med mig :-) Heldigvis er New York jo så smart indrettet at de fleste gader har numre, og er vinkelrette, så det er rimelig nemt at finde rundt. Og ind imellem stødte jeg på et kort og kunne orientere mig. Jeg endte på Times Square, som ligger på 42' gade, og derfra fandt jeg Grand Central Station, og tog toget tilbage. Da havde jeg også gået mere eller mindre konstant i 8 timer og var godt brugt!

Jeg har været i New York 3 gange før, så jeg havde hele tiden en fin fornemmelse af hvor jeg var. Jeg tog en masse billeder, så her er det lidt stemning, håber at i orker at se dem alle:

117

116

Her er de dyre butikker: Vera Vang og Prada. Jeg kiggede bare ind at vinduerne :-)

124

125

Strand Bookstore, i 4 etager, tæt pakket! ( Prøv at se vinduerne på anden og tredje etage) Jeg kiggede meget, men fandt ikke rigtig noget interessant. Jeg vil dog sige at jeg ikke spurgte om de havde strikkebøger, det er muligt at der var et hjørne et eller andet sted, jeg fandt det bare ikke!

130

151

Empire State Building, og Chrysler bygningen, på afstand.

137

138

Macy's. Et stormagasin, som Magasin.

141136

Der er skilte om alt! Hvis man ikke lige ved hvordan et cyklist signal ser ud, så er der et skilt! :-D

148

145

Times Square.

149

144

Tine på Times Square :-) og Morgan Freeman, foran Madame Tussauds voksmuseum.

150

147

132

Jeg tager normalt ikke billeder af mennersker, selvom der godt er mange mærkelige typer man gerne ville have billeder af.

De to damer her til venstre, tror jeg bare skulle på arbejde, måske på et kontor eller i en butik!

De to, på de øverste billeder tager penge for at se sådan ud! Kvinden havde passeret sin bedste alder for mange år siden ;-)

Så får i ikke mere for den 25 øre! :-)