fredag den 12. oktober 2012

Skals del 8 (opsummering)

Hvad er egentlig min oplevelse af Skals?
I har set billederne og kan fornemme hvor hyggeligt det er. Men, og der er desværre også et men…
Jeg syntes ikke at det er ok at man betaler en rimelig stor sum penge for at være på højskole i en uge og at man  ikke kan få et varmt brusebad.
Orientering, rundvisning og generelle beskeder var det meget sparsomt med.
En lille ting, som at have et nummer og et skilt ved vejen, syntes jeg er en god ide, når man ikke har været i Skals før. Det er et irritations moment at man skal lede efter skolen (der ellers ikke er til at overse)
Vores workshops beskrivelse lød:
På denne workshop skal vi eksperimentere med materialer og teknikker. Mange af de teknikker jeg arbejder med i mine kollektioner ser komplicerede ud, men er meget enkle at lære, og ofte opstår det spændende udtryk i valget af materialer.
Vi starter med at strikke prøver og skal ud fra prøverne beregne en enkel model efter egne ønsker og mål.
Alle kan være med, uanset, om man er nybegynder eller erfaren strikker.

At det så i praksis betød at Helga brugte tiden på at hjælpe med at lave mønster beregninger, imens vi lavede strikkeprøver nonstop i en uge. Det syntes jeg er lidt tyndt, og der var rigelig plads til at få fyldt mere på undervisningen men det var der desværre ikke mulighed for.
Jeg havde en rigtig hyggelig uge.
Jeg mødte nogle super søde strikkepiger.
Jeg blev inspireret, og lærte både nye teknikker og mønsterberegning.
Jeg er ikke blevet afskrækket og kunne sagtens komme igen
Men jeg håber også at der bliver rettet op på nogle ting, så andre ikke får samme kedelige oplevelse.

IMG_0585

27 kommentarer:

 1. Ja, det er mange penge at give for at strikke prøver. Det var jo faktisk det vi lærte på en weekend i Tind hos Hanne Pjedsted.Tror Helga har lidt at lære om forberedelse og undervisning inu, men vi skal jo alle lære.
  Til store strikke søndag var hun heller ikke forberedt nok, der gik det meste af tiden på hun skulle få kopiret de ting vi skulle lave prøver efter ;))
  Dejligt du har mod på at vende tilbage igen, det er jo super hyggeligt at være blandt lige sindet.

  Yt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggeligt at hilse på dig i går :-)
   Du har ret. Hun skal vist øve sig lidt mere derhjemme ;-)

   Slet
 2. Jeg var i 2011 på ugekursus på Skals - dog i vævning. Mine oplevelser lignede dine. Ingen generel orientering eller rundvisning, utidssvarende bade- og toiletforhold og kun eneværelser til særligt udvalgte. I det hele taget er Skals for de indviede - det virker meget indespist. Jeg tror, de helst kun ser de samme kursister, der også var der sidste år. I hvert fald gør de ikke noget for at modtage nye kursister og f.eks. vise dem, hvor de kan hente deres nøgle til værelset.
  Mange hilsner
  Lone, Silkeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone
   Rart at der er andre der har haft samme oplevelse, men selvfølgelig ikke så godt for skolen.
   Lyder hyggeligt med en uges vævekursus!

   Slet
 3. Jeg vil nu stadig gerne afsted, og så have elkeddel med så jeg kan vaske mig i varmt vand, jeg er ikke til det kolde ;-)
  Vi ses i morgen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for sidst.
   Jeg er nu heller ikke helt afskrækket. Tog gerne afsted igen, Dog ikke for at blive undervist af Helga ;-)

   Slet
 4. ærgerligt ,da det jo ikke ligefrem er et billigt ophold,godt du trods alt har fået noget ud af ugen,undt at strikke prøver-smiler

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er ikke helt billigt.
   Jeg fik heldigvis noget ud af ugen, dog ikke så meget som forventet :-)

   Slet
 5. Godt du fik en go´ oplevelse med de andre "tøser" men lidt træls at gi´ en masse penge og ha´ en masse forventninger og så blev det lidt tyndt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Irene
   Mødte heldigvis mange søde strikke piger men syntes også det var lidt tyndt :-)

   Slet
 6. Hmmm Tine. Jeg er bestemt ikke til kolde brusebade......
  Håber de ser din evaluering, og så "opgraderer" lidt. Synes også det er mange penge at betale for nogle strikkeprøver.
  Heldigvis lyder det til at du har mødt nogle rigtig dejlige mennesker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man er til kolde brusebade kan man jo tage på overlevelsestur :-)
   Du kan tro det var nogle søde strikkepiger :-)

   Slet
 7. Jeg synes rent ud sagt det er for dårligt. Man betaler mange penge og må som minimum kunne forvente, at kursuslederen er ordentligt forberedt og at kurset har et rimelig interessant indhold, der består af noget andet, end blot at lave strikkeprøver.
  At kunne tage et varmt brusebad er en selvfølge i dagens Danmark, burde i hvert fald være det. Det lyder altså som en ommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kunne jo spørge om de gav en ny uge?
   For det er helt sikkert hyggeligt på skolen og man kunne sagtens lære noget deroppe :-)

   Slet
 8. Jeg får altså lige lyst til at komme med et lille pip.
  Jeg var på en uges vævekursus i sommer og havde en helt fantastisk oplevelse.
  Vores underviser var sød, dygtig, imødekommende og meget pædagogisk i forhold til at have en flok begynder væltende rundt. Jeg tror vi alle sammen fik rigtig meget ud af det, så hurra for Anne Mette :-)

  Vores hold var rigtig godt, vi havde det sjovt sammen og hjalp hinanden på det begynderniveau de fleste nu var på.

  Værelser og badefaciliteter var ikke det nyeste. Jeg var sammen med min mor, så det var ikke noget problem for mig at skulle dele værelse. De to baderum der var tættest på værelset havde et problem med det varme vand, men da jeg i stedet gik hen til de nyere renoverede baderum, med aflukkede kabiner, var der fint med varmt vand. Mit største problem var sådan set at afsætte tid til det bad - jeg havde travlt med at få vævet så meget som muligt :-)

  I forhold til information og rundvisning manglede jeg heller ikke noget og jeg følte heller ikke, at der overhovedet var indspist.

  Men, og jeg tror det kan være lidt af forklaringen. Da jeg var afsted var der kun ugeelever og ingen faste elever. Vi var således alle sammen lige nye og lige "dumme" i forhold til det praktiske. Det tror jeg kan være en vigtig forskel.

  Og i forhold til pris og faciliteter så er jeg måske ikke helt enig - måske fordi jeg havde fantastisk undervisning.
  Jeg synes ikke det er dyrt for en uges ferie med fuld forplejning og undervisning hver dag i veludstyrede værksteder. I forhold til de kurser jeg i forbindelse med mit arbejde er interesseret i at komme på, så er det altså en rigtig god pris. Jeg tager ikke på Skals for andet end det kreative, og jeg ved godt hvad der ville ske hvis der blev brugt flere penge på renovering og kun en kursist pr værelser - færre kursister og højere pris.

  Om man så synes det er pengene værd afhænger så nok både af hvem man og hvor glad man er for sit kursus. Som det nok kan ses er jeg fuldt tilfreds, men flere af de andre kurser ville jeg ikke selv tage på. Der var et af de andre kurser, hvor underviser og kursister måske nok heller ikke havde helt samme forståelse af kursusbeskrivelsen, og der var lidt fnidder. Men det kom der en løsning på, og jeg tror de endte med at blive ret tilfredse.

  Det blev måske lidt langt og lidt skarpt, men jeg ville lige berette om en anden oplevelse end din :-)

  Jeg tror det helt afgørende er om man rammer rigtigt i forhold til kursus, både med hensyn til underviser og indhold. jeg er helt klar på at tage tilbage og står klar på venteliste.

  Mvh Mette

  SvarSlet
 9. Hej Mette
  Tak for dit fine input.
  Det lyder som om du har haft et rigtigt dejligt ophold.
  Og jeg er helt enig med dig på flere punkter.
  At skolen er gammel og lidt slidt, giver kun charme syntes jeg.
  At få fuld forplejning og fint og rent værelse kan kun trække op.
  Da jeg var afsted var der både 17 ugers og 5 ugers elever + et andet ugekursus.
  Men egentlig syntes jeg heller ikke det var det der trak ned.
  Prisen er på sin vis ok, hvis altså undervisningen kan leve op til indhold og forventning. Og det var desværre nok der det trak ned for mig.
  Når man ikke føler man har fået lært ret meget og at der var indtil flere gange, hvor der decideret ikke blev undervist i flere timer i træk, så føler jeg mig lidt snydt.
  Jeg er bestemt ikke blevet skræmt væk, og vil meget gerne afsted igen.
  Et maskinstrikkekursus spøger i min bevidsthed :-)
  Hilsen Tine

  SvarSlet
 10. Nu må I stoppe! Har I læst hvad der står i kursusbeskrivelsen? Modelberegning? Det her er et eksempel på voksenmobning af værste skole - og der burde være et lavmål. I var nogle dovne slamberter og jeg var der på kurset. Føj!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anonym.
   Jeg er ked af at du opfatter det som voksenmobning. Sådan er det på ingen måde ment, blot en konstatering af min opfattelse af kurset.
   Jeg syntes egentlig ikke jeg var doven på kurset. Jeg lavede begge modelberegninger og strikkede en del prøver (så mange som min albue nu tillod mig at strikke)
   Jeg var helt klar over hvad jeg havde meldt mig til. Men havde forventet mere end jeg fik. Om det så var mig der havde for store forventninger ved jeg selvfølgelig ikke, men det er vel ok at være lidt skuffet når underviseren både tirsdag og fredag eftermiddag ikke underviser og i det hele taget havde svært ved at svare på nogen af de spørgsmål der blev stillet, bl.a. spørgsmålet om hvordan man laver et kuppelærme.
   Hilsen Tine

   Slet
 11. Jeg er enig med den tidligere blogger. Var selv meget tilfreds med kurset og underviseren (sikken en yndig model iøvrigt), dog var jeg skuffet over niveauet blandt de andre kursusdeltagere. Det havde jeg ikke ventet og har nu nu skrevet til Skals, at de gerne må oprette et kursus for øvede næste gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anonym
   Hvor er det dejligt at du var tilfreds med både kursus og underviser.
   Helga er rigtig sød og en meget dygtig designer. Det er jeg overhovedet ikke uenig i.
   Men jeg vil holde fast i min mening om at hun ikke havde nok viden til at undervise i en hel uge, og at der var flere ting hun ikke kunne svare på.
   Når jeg tænker på deltagerne på kurset syntes jeg egentlig ikke, at der var nogen, der ikke var øvede.
   Tværtimod syntes jeg alle var meget dygtige strikkere, der absolut ikke kunne betegnes som begyndere.
   Jeg tror heller ikke der er nogen begyndere der vil melde sig til et kursus om modelberegning. For mig er det mest for øvede strikkere.
   Men det er måske bare mig der tænker sådan.
   Hilsen Tine

   Slet
 12. Jeg læser indlægget med interesse, fordi jeg selv kunne være interesseret i et ophold og bliver egentlig ikke afskrækket af Tines kritik og har stadig mod på Skals ophold,MEN når nogen beskylder andre for voksenmobning, bør man i det mindste turde stå ved det med navns nævnelse, ellers bliver det svært at tage seriøst.

  SvarSlet
 13. Hej

  Med hensyn til kurser for øvede, så var der efter min overbevisning ikke nogen på kurset, der nogensinde ville drømme om at tilmelde sig et kursus for nybegyndere; alle var da super øvede, var de ikke?? Jeg oplevede i hvert fald ikke nogen, der ikke kunne finde ud af det. Men måske er det mig selv, der ikke kan strikke - jeg lever nok bare i lykkelig uvidenhed. Hurra for det så! :)

  Og 'voksenmobning'... Jeg er målløs! For mig ligger der intet personligt i kritikken; det er ikke anderledes, end hvis jeg går på restaurant, får en sej bøf og ikke er tilfreds med det. Det betyder ikke, jeg har et horn i siden på kokken.

  vh. Karin

  SvarSlet
 14. Jeg synes nu, at det tenderer (digital) voksenmobning, når man igennem en hel tråd bekræfter hinanden i, at man ikke har fået helt det, man har betalt for, at man i hvert fald ikke skal undervises af den samme igen og at "hun skal øve sig lidt mere derhjemme". Det virker nedladende, og selvom der er strøet smiley'er ud med lind hånd, så er budskabet jo umisforståeligt. Det får mig til at tænke på noget, min gamle mor altid sagde: Husk, at når du peger en finger af andre, vender de resterende fire ind mod dig selv!

  Jeg havde personligt et godt kursus, og jeg fik det, som jeg havde købt: Modelberegning. Jeg er heldigvis en voksen kvinde, der godt kan finde en skole uden detaljeret skiltning, og jeg dør nok heller ikke af et koldt brusebad. Hvad der til gengæld kan slå mig halvt ihjel er den særdeles udbredte brokkekultur, som jeg mener at ovenstående er udtryk for. Man er sur, man bliver bitter, man får lyst til at rotte sig sammen, dele sin surhed, sprede den, blive bekræftet i, at man har ret i sin (selvretfærdige) harme ... suk! Det er da til at blive træt af!

  Mht. kuppelærmet, så var det vel ikke en del, af det, vi skulle igennem, hvis man ser på kursusbeskrivelsen?! Og det blev vist også nævnt, gjorde det ikke?

  Mht. til anonymiteten, så har jeg lyst at få dette sagt uden risikoen for at få jer på nakken, næste gang vi evt. mødes på et kursus. For ja, det er det første, der falder mig ind, når jeg læser tråden - det må jeg med beklagelse erkende.

  Og her er vi så i øvrigt inde ved kernen: Det er en gratis omgang at ytre sig på internettet, og man fristes jo til lige at give den et ekstra nøk, fordi man ikke står ansigt til ansigt med folk - sandsynligvis en meget almen psykologisk mekanisme. For hvor mange af jer har mon rettet henvendelse direkte til Helga Isager med jeres kritik? Turdet sige det til hende, velargumenteret, sagligt, begrundet, uden overdrivelser - og uden rygdækning fra andre? Det kunne jo være en ganske fin og sober måde at sikre, at det faglige niveau er højere for fremtidige kursister. Hvis det da er det, som man er interesseret i.

  Alle gode hilsner!

  SvarSlet
 15. Hej anonym.
  Når jeg læser mit indlæg igennem igen, syntes jeg faktisk jeg har skrevet sobert om mit ophold.
  Jeg var lidt skuffet over mit kursus, og det er vel ok at fortælle sandheden?
  At der så er andre der har haft samme oplevelse, tyder vel på at der er noget om snakken?
  Jeg syntes det er rigtig dejligt at du har haft et godt kursus, og det håber jeg da også at der er andre der har haft. Kurset var ikke spildt for mig, og det skriver jeg da også flere gange.
  Da kurset var forbi blev vi bedt om at udfylde et evaluerings skema. Det har jeg selvfølgelig gjort og kunne såmænd godt sige det til Helga personligt.
  Men er det ikke derfor man evaluerer på et skema? Helga kan vel selv læse evalueringen af kurset?
  Jeg har ikke skrevet noget her på bloggen eller i mit evaluerings skema jeg ikke står inde for, og som jeg ikke kan pege ind imod mig selv.
  Hvis du mener at jeg har opført mig forfærdeligt på kurset, er det selvfølgelig beklageligt.
  Jeg beklager også meget at du føler det nødvendigt at være anonym. Jeg kunne aldrig drømme om at overfalde nogen. Men til gengæld kunne vi måske få en saglig snak?
  Hilsen Tine

  SvarSlet
 16. Til anonym - dine kommentarer er ganske utilstedelige!

  SvarSlet
 17. Til anonym:
  Vi evaluerede faktisk med Helga på kurset om fredagen og fortalte hende, hvad vi synes, der kunne gøres anderledes, men du var som den eneste ikke tilstede, - du var på dit værelse for at pakke.
  Anonym.....tja....

  SvarSlet
 18. Jeg syntes ikke vi skal blive med at køre rundt i det samme snak på dette indlæg.
  Derfor lukker jeg for kommentarer, og hvis der er nogen der vil komme med flere kommentarer er de meget velkomne til at skrive en mail til mig.

  SvarSlet