onsdag den 1. april 2009

Et kryds på listen..

Så er der bagt kransekage til Emils konfirmation.
Dejligt at man kan sætte endnu et kryds på to-do listen.
Jeg har brugt :
2 kg. Odense Kranse XX
500 gr. sukker
13-14 past. æggehvider.
Det hele røres sammen og sprøjtes ud på bagepapir, med en sprøjtepose.
Når man har fyldt i sprøjteposen, kan man evt. lune den lidt i mikroovnen, så er det meget nemmere at sprøjte ud.
Pyntes med nødder og cocktailbær.
Bages ved 230 gr. til de er lysebrune. Vend gerne pladen undervejs, så de bliver jævnt brune.
Når de er kolde, dyppes bunden i smeltet chokolade.
Køles af igen.
Og fryses!!
Det er meget vigtigt, da smagen ellers ikke er rigtig.
Hvorfor ved jeg ikke, men sådan er det bare :-)
Så nu har jeg 3 kg. spiseklar kransekage i fryseren. Dejligt!

15 kommentarer:

  1. jeg her kun en kommentar til dette -MUMS hvor lækkert

    SvarSlet
  2. Nam nam - sidder her med savl ned ad hagen!!

    SvarSlet
  3. Uhmmm - det ser godt ud! Og ligner ikke helt det jeg plejer at lave. Mit ser ligesom mere hjemmegjort ud ;-)

    SvarSlet
  4. Uhm, sikke lækre kransekagestykker. -og hvor er de bare flotte! Bare det var min fryser der indeholdt 3 kg af så lækker en omgang konfekt. :o)

    SvarSlet
  5. Wow, det ser godt ud, Tine :-) Fantastiske små striktrøjer, du fandt ;-)

    SvarSlet
  6. Det var sörme ikke så lidt! Men ih, hvor jeg også elsker kransekage. Kan huske at min mor og moster også stod og bagte til forskellige märkedage.

    SvarSlet
  7. Det er da bare lige til at få mundvand af !!! jeg har ellers lige kaffen stående ved siden af mig sååå ;-)))

    SvarSlet
  8. Mums, hvor ser det lækkert ud:-)

    SvarSlet
  9. Tak skal i have alle sammen.
    Det duftede også så dejligt i hele huset :-)

    SvarSlet
  10. Uhmmm....det ser bare lækkert ud!

    SvarSlet
  11. Mums, hvor lækkert.

    En bager ville tilsætte et helt kilo sukker til de to kilo masse. Så din udgave er en luksusudgave. :-)

    Og du har helt ret i din erfaring med at fryse det. Det smager helt anderledes, og meget bedre, når det har været en tur i fryseren. Det har noget at gøre med, at det bliver mere fugtigt indeni netop pga. nedfrysningen. sådan er det også med skærekager.
    Ja, der er en længere forklaring, men den husker jeg altså ikke. :-)

    SvarSlet
  12. Uhm...lækkert! Sender lige en tanke fra en mor, der stod midt i forberedelserne for et år siden. Ønsker jer en dejlig dag

    SvarSlet
  13. Uhm - det ser lækker ud. Jeg skal selv bage kransekage lige om lidt, og jeg har haft problemer med at finde de små kræmmerhuse. Må jeg spørge hvor du har købt dem?
    Hilsen Helle

    SvarSlet
  14. Hej Helle.
    De er købt hos Elbek i Århus. Det er en butik der sælger festartikler. Jeg ved ikke om i har tilsvarende butik i Aalborg. Ellers prøv at ringe til dem. Måske de kan hjælpe.
    http://www.degulesider.dk/de-gule-sider/%C3%85rhus+C/14843582/Elbeks+Papirhandel/
    Tine

    SvarSlet
  15. Tusind tak, det vil jeg prøve :-)

    SvarSlet