søndag den 30. august 2009

Lidt billeder fra New Haven.

Istedet for at strikke, gik jeg en lang tur den anden dag. Og tog lidt billeder af husene, igen. Det er muligvis en gentagelse fra sidste gang, men jeg er vild med disse huse :-) Her i USA, graver man ikke telefon ledninger ned. Det ser meget rodet ud. Paa den anden side, skal man ikke grave hele gaden op, hver gang der sker noget. Og det er da egentlig ogsaa meget smart. Der var bryllyp inde i denne smukke kirke, og denne limousine ventede udenfor! Vejret er igen blevet fint. Vi har haft regn de sidste par dage, men slet ikke saa slemt som i Danmark, har jeg hort. Planen er at jeg tager til New York paa tirsdag. Min bror skal til nogle moeder, og saa kan vi folges ad i toget. Det tager ca. 2 timer. Derefter har jeg dagen for mig selv, med sightseing og shopping. Min bror ved endnu ikke om han tager hjem eller overnatter, det kommer an paa moederne, men ellers tager jeg bare toget tilbage selv. Det har jeg gjort for. Saa det glaeder jeg mig til.

fredag den 28. august 2009

Det er utroligt..

Hvad man kan naa, naar alle her i huset sover til middag 2-3 timer hver dag. 4 huer er det blevet til paa 2 dage!
  • Faktaboks
  • Monster: Knitted Balaclava ( ravelry)
  • Garn: Cascade superwash, resterne af de sweatre jeg strikkede sidst jeg var i USA.
  • Farve: Marine blaa og skov gron, men det er svaert at se paa billederne.
  • Str.: one size. Rettede lidt ti,l til Jai. Han er saa lille :-)
  • Bemaerkninger: De sidder super godt, og er utrolig hurtige at strikke.
  • Broderede navne bagpaa saa der ikke ville blive ballede over, hvis der var hvis :-)

onsdag den 26. august 2009

Der er nogen der godt kan glaede sig!!

Saa er jeg vel ankommet til staterne. Turen var uden problemer. Og da jeg kom stod der 2 pakker og ventede paa mig. Bl.a. alt dette her: Bestilt paa forhaand hos Knitpicks.com. Jeg havde en lang bestilling fra diverse strikkepiger :-) Der var ogsaa noget garn jeg havde bestilt. Det kommer der billeder af senere. Og saa fik jeg lige strikket disse stromper faerdig inden jeg tog afsted. Et par til hver af nevoerne. De er ikke provede endnu, det er meget meget varmt her. Saa det haster ikke.

lørdag den 22. august 2009

Grønt er godt for øjnene!

Det er der ihvertfald nogen der siger :-) Så denne bluse må da give et fantastisk syn!! For magen til grøn bluse, skal man vist lede længe efter. Egentlig kan jeg godt lide farven, den er meget frisk. Og modellen er også rigtig fin, men jeg er godt nok i tvivl om jeg skal finde symaskinen frem og lave ærmerne lidt smallere. De er meget voldsomme. De er så tunge at jeg måtte lave nogle ekstra retriller med indtagninger over skuldrene, for at de ikke skulle falde ned hele tiden. I opskriften, var der nogle hæklede kugler sat på til pynt, men jeg fandt disse søde knapper i Fandango istedet. Jeg syntes de er prikken over i'et.
  • Fakta:
  • Mønster: Kreativ strik nr. 5 model nr. 230
  • Garn: Jo Sharp. Soho Summer Dk Cotton, farve Kiwi (selvom jeg syntes den er mere æblegrøn!) købt hos Webs.
  • Forbrug: 12,5 ngl. Havde købt 10 ngl i USA. Fik fat i 3 ngl mere hos Fandango. Og tænk engang!! Det var samme indfarvning!! Er det ikke vildt??
  • Pinde: 3½
  • Str. M ( Godt jeg ikke lavede den større!)
  • Bemærkninger: Som sagt, ærmerne er meget tunge, så jeg måtte lave ekstra omgange med indtagninger over skuldrene. Derfor er halsudskæringen ikke så stor så i modellen.
  • Hvis jeg skal lave den en anden gang, ville jeg nok lave den i noget lettere garn, og lave den på rundpind. Og samle den i raglan indtagningen.

fredag den 21. august 2009

Så gjorde jeg det.

Altså pillede op.
Efter mange tanker frem og tilbage, og mange gode råd fra jer (tusind tak for det) blev jeg enig med mig selv om, at pille op.
Og med et krydsnøgleapparat tager det jo ikke mange minutter.
Sanne's gode råd, med at gemme garnet lidt, og så gå igang med fuldt humør senere, har jeg fulgt.
Jeg flyver nemlig til USA på tirsdag og skal besøge min lillebror og famlien. Jeg bliver derovre i 10 dage og skal bl.a. været med til en første skoledag og en første børnehavedag. Jeg glæder mig, så meget
Når jeg så kommer hjem, kan jeg starte forfra med fuld fart og godt humør :-)

onsdag den 19. august 2009

Håbet er lysegrønt!

Imens jeg håber på en løsning til Amaya, strikker jeg grønt. Meget grønt :-) Jeg håber den bliver god. Og at det grønne ikke bliver alt for meget :-)

tirsdag den 18. august 2009

Jeg er i syv sind!

Jeg havde lavet en strikkeprøve først og var blevet enig med mig selv om at det skulle være str. xl. Baseret på at i opskriften siger at brystvidden er ca. 100cm. til den størrelse. Og det er ca. det jeg normalt går efter.
Jeg er færdig med ryggen, og det ene forstykke og jeg er egentlig ganske godt tilfreds med resultatet.
Men, og nu kommer det så, i lørdags prøvede jeg Irenes Amaya. Den er i str. L, og den var helt sikkert stor nok til mig. Vi strikker i nogenlunde samme garn, og Irene siger at det bliver større efter vask.
Nu har jeg så prøvet at lægge det sidst strikkede projekt ovenpå ryggen, for at se forskellen. Men den har jo allerede været vasket nogen gange, og Amaya har endnu ikke været vasket. Og egentlig ser det måske ikke helt håbløst ud, men hvad nu hvis Amaya vokser?
Og hvis jeg skal være helt ærlig, syntes jeg den er meget kedelig at strikke. Alle de mange 2 sm og slå om, det er altså ikke ret interessant. Så tanken om at trævle det hele op og begynde forfra, tiltaler mig ikke ret meget! Men jeg er sikker på at den nok skal blive fin når den er færdig.
Skal jeg trævle den op og starte forfra???
Eller skal jeg strikke den færdig og krydse fingre????
Eller skal jeg strikke den færdig og komme den i tørretumbleren, hvis den er for stor??? Men forsvinder det lette udtryk så ikke?? Og det var jo netop en af grundene til at jeg faldt for den!!
Så i kan godt se, det er et stort dilemma jeg sidder med! Hvad syntes du??

lørdag den 15. august 2009

TUSIND TAK FOR IDAG!

Ja, det er vist det eneste jeg kan sige.

Vi fik spist..

002

Vi fik snakket..

003

Og ikke mindst strikket..

004 005

Tak for en dejlig eftermiddag, hvor tiden bare fløj afsted.

Pludselig er der en der siger: GUD, klokken er halv seks :-)

Sådan går det, når man er i godt selskab :oD

Selvom vejret ikke er det bedste...

så glæder jeg mig rigtig meget, til i eftermiddag. (billedet er ikke taget idag, men den anden dag, da himmel og jord stod i et) Jeg skal nemlig til strik-in hos Nynne. Tasken er ved at være pakket. Men jeg syntes at tiden snegler sig afsted. Er det ikke altid sådan når man glæder sig til noget? :-D

søndag den 9. august 2009

onsdag den 5. august 2009

Et smut til Malmø.

Per skulle til et møde i Sverige igår, og så hoppede Line, Lasse, Lines veninde og jeg med i bilen og blev sat af i Malmø.
Jeg havde desværre glemt mit kamera derhjemme, så det er turistinformations billeder jeg har lånt.
Vejret holdt, og vi havde en hyggelig tur. Line var den eneste der fik shoppet lidt. Jeg fandt ikke rigtig noget. Heller ingen garnbutikker :-(
Men da jeg ved at jeg skal til USA igen, om nogle uger, så gjorde det mig heller ikke så meget.
Emil er på basketcamp hele ugen, så han kom ikke med, men jeg tror egentlig også han hellere vil være fri. Jeg tror han fik nok shopping (læs..stå udenfor en butik og kede sig) i Palma, i sommerferien :-)

mandag den 3. august 2009

Anden gang var lykkens gang.

Første forsøg, virkede overhovedet ikke. Det endte slet ikke som jeg havde tænkt mig. Så der var ikke andet at gøre end at pille op og begynde forfra, ihvertfald med striberne. Droppe den lyserøde. Den var helt forkert, og derefter strikke til der ikke var mere garn. Så endte det sådan her: Sjovt, som man kan have en ide i hovedet, garnet ser fint ud, når det ligger ved siden af hinanden, men når det er strikket, ser det slet ikke ud som man havde tænkt sig. Godt at man kan finde ud af at pille op :-)
  • Faktaboks:
  • Mønster: Picovoli (Gratis mønster på Ravelry)
  • Garn: Debbie Bliss - Cathay, købt i USA
  • Forbrug: 7 ngl.
  • Pinde: 3,5
  • Str: L
  • Bemærkninger: Strikkede til der ikke var mere garn. Ville egentlig gerne have haft 3/4 ærmer, men da jeg droppede den lyserøde, var der ikke nok. Men jeg er sikker på at den nok skal blive brugt alligevel.

søndag den 2. august 2009

En lille tilståelse

Eventyr og fantasy. Det er lige mig :-D

Så her i huset er Harry Potter blevet slugt, indtil flere gange, af mig!

harry_potter_half_blood_prince_dumbledore_potter

Så i fredags slæbte jeg Emil og Per med i biografen, for at se Harry Potter og Halvblodsprinsen. Det er nu engang bedst at have selvskab:-) SUPER god film. Ja, jeg har vel egentlig været begejstret hver eneste gang :-)

Lige inden bog 7 udkom læste jeg alle 6 op, for ligesom at være i stemningen. Og bog 7 blev slugt på en dag. Det er alle bøgerne faktisk blevet :o)

Ringenes Herre har også en særlig plads i mit hjerte. De er blevet læst rigtig mange gange.

Og da film 3 havde premiere i biografen, var jeg til maraton forestilling med 2 gode venner. Vi startede kl. 18 med film 1, fik en sandwich, så film 2, fik popcorn og kl.24 var der så premiere på film 3. En fantastisk oplevelse. Vi var helt høje bagefter.

Jeg har aldrig læst nogen af bøgerne på engelsk, men det er jeg meget opsat på lige nu,især efter i fredagens film. Så hvis der er nogen der har dem på engelsk og gerne vil låne dem ud, så giv lyd. Jeg har nemlig dem alle på dansk, og det ville vist være lidt meget at købe dem alle igen.

Jeg har også læst andre fantasy/eventyr bøger. Ofte bøger for unge, og syntes også er der er flere gode, men det er svært at leve op til J.K Rowling og Tolkien, syntes jeg :-)