torsdag den 4. marts 2010

Klassiker :-)

Mor, forresten.....Jeg skal have kage med imorgen! Kender i ikke det? Så er det jo heldigt at jeg lige havde tid til at bage en chokoladekage. Det er en ny opskrift, så jeg håber den er god. Jeg syntes det er svært at lave en god chokoladekage, uden at den bliver tør og kedelig. Måske en af jer har en god opskrift? Ellers er denne cardigan på pindende lige for tiden. Jeg syntes det var længe siden jeg havde lavet noget til mig selv. Den bliver lavet lidt om i forhold til opskiften, men det er der jo ikke noget nyt i :-) I eftermiddag er der igen strikkecafe Hos Sofies Forældre. Jeg glæder mig!

12 kommentarer:

 1. jo, det kender jeg alt for godt... og så står man på hovedet for at nå det hele. Det samme gælder når de lige pludselig skal have en 20 med i skole... og jeg som aldrig har kontanter i pungen.

  SvarSlet
 2. Skøn lilla farve.

  Hos Sofies forældre er sådan en dejlig café. Jeg kommer der gerne, og føler mig vældigt mormor-agtig, men nyder at sidde i de bløde stole og indtage deres dejlige bagværk og gode kaffe/the.

  Og så har de åbenbart strikkecafe. Hvorfor vidste jeg ikke det?

  SvarSlet
 3. Ak ja, de kære børn, hvad gør man ikke :-)

  Den lilla cardigan ser LÆKKER ud - den glæder jeg mig til at se :-)

  Håber, du har haft en rigtig dejlig eftermiddag :-)

  SvarSlet
 4. Åh jo det kender jeg også godt - sidste gang svarede jeg nu bare at så måtte han jo igang med at bage - lækker farve din Cardi har

  SvarSlet
 5. Karen-Ditte: Ja, den med pengene er også en klassiker her i huset :-)

  Eva: Vi mødes hver 14 dag fra 16-18. Vi har fundet hinanden igennem Ravelry, og du skal være meget velkommen.

  Lene: Jeg håber også at cardiganen bliver god. Jeg trænger til noget nemt, og til mig selv :-)

  Nynne: Det havde jeg faktisk også sagt at han selv skulle. Men jeg forbarmede mig, og han blev simpelthen så glad da han kom hjem, at det varmede mit moderhjerte :-)

  SvarSlet
 6. Ih sikke en skøn farve til en cardigan!

  SvarSlet
 7. Super cardigan - jeg er inspireret (for en gang skyld :0), den er tilføjet min favoritliste!

  SvarSlet
 8. Helle: Tak. Jeg trængte til lidt forårsfarve :-)

  Kirsten: Dejligt at man kan inspirere :-)

  SvarSlet
 9. Her har ungerne ikke styr på det med kage. Det forventer de at moderen har ;-) endnu...... Har samme problem - ender lidt som sandkage, så jeg modtager også gerne gode råd. Faktisk er den bedste chokoladekage den som Søren bager fra Børnens kogebog, hvor der ikke er bagepulver i. (Det er en marmorkage - men han putter kakao i det hele ;-)

  Den ser rigtig lækker ud, din nye cardigan.

  SvarSlet
 10. Gitte: Denne opskrift var faktisk ret god.
  Jeg sender dig lige et link.

  SvarSlet
 11. Jeg har ikke bagt anden chokoladekage siden jeg opdagede denne her opskrift - kagen er på ingen måde tør elle kedelig, til gengæld er den blød og svampet og der er masser af den (den kræver nemlig en hel bradepande, en af de store der passer lige ind i ovnen - og en stoooor skål at røre dejen i...). Bedste resultater opnås ved at bage en stor portion, det lykkes ikke nær så godt ved at lave mindre portion - så husk at den også kan fryses!

  1 kg sukker
  10 æg
  700 g mel
  6 tsk bagepulver
  6 tsk vanillesukker
  100 g cacao
  500 g smeltet margarine
  ½ liter kold kaffe

  Æg og sukker piskes godt sammen.
  De tørre ingredienser blandes godt sammen og alting (inkl. Margarinen og kaffen) blandes/piskes sammen i en stor skål - meget stor skål.
  Portionen passer til en ovns bradepande. Husk bagepapir.
  Bages ved 175 grader i 30-35 minutter.

  Kan sagtens fryses og er også efter optøning dejlig blød og svampet. Fantastisk kage! :)

  SvarSlet
 12. Tak Teresa. Den vil straks blive gemt. Den opskrift jeg afprøvede var også ganske god. Men det er altid godt at have flere
  valgmuligheder :-)

  SvarSlet