lørdag den 19. marts 2011

150 gr. = 600 m. = 967 kr!!

Hold da op, det er godt nok det dyreste garn der nogensinde har været på matrikel.

003

Min ene svoger, Pers storebror, har lige været i Grønland og undervise. Lidt for sjov, siger jeg så til ham at han da gerne måtte købe noget moskusuld med hjem til mig. Og advarede ham samtidig om at det var verdens dyreste garn. Han troede mig ikke rigtig ;-)

001

Da han alligevel havde en dag i overskud inden han kunne komme hjem, gik han på garnkøb. Det viste sig at det var ret svært at finde. Det var nemlig ikke sæson!! Han kom undervejs ind i en garnbutik, hvor der var en moskus bluse udstillet. Han tænkte, at det var da nemmere at købe den til mig, indtil han så prisen. 8000 kr.!!!! Nå, det blev det så ikke, underligt nok :-) Han endte dog tilsidst med at finde en som havde noget garn liggende derhjemme som hun gerne ville sælge ham. Hun ville dog have 500 kr. pr. ngl. Jeg tror han var ved at få spyttet galt i halsen da han hørte prisen. Så han fik pruttet prisen ned til 600 kr for begge ngl. På en eller anden måde fik han så også købt et ngl. mere.Så nu har jeg ialt 3 ngl moskusuld. Han havde også fået fortalt at det var totrådet, hvis det sagde mig noget. Det gjorde det :-)

002

Der er stor forskel på de 3 ngl. De 2 ngl. er uvaskede, tror jeg. De er ihvertfald ikke så bløde som det enlige ngl. Men mon ikke det kommer efter vask.

Jeg har lovet at strikke et eller andet til min svigerinde at noget af garnet. Der er jo ikke så lang løbelængde, så jeg tænker et lille tørklæde og måske pulsvarmere.Og måske et lille tørklæde til mig selv?

15 kommentarer:

 1. Det garn er bare så lækkert Tine! Spændt på at se, hvad du får ud af det.

  SvarSlet
 2. Ja Tine det er hammer dyrt, jeg har 3 ngl entrådet og 2 ngl totrådet .. jeg har ikke lige fundet det rigtige projekt for til den pris skal det være noget jeg vil bruge :-D Men lækkert garn er det. John har familie på Grønland så når vi skal købe noget her til dem så veksler vi i garn retur ;o)

  SvarSlet
 3. NU bliver jeg RIGTIG misundelig!! Hold da op, Tine - du bliver nødt til at tage det med i morgen - jeg SKAL gramse på det ;-)

  Glæder mig til vi ses og tak fordi, du (igen) stod for det praktiske :-)

  SvarSlet
 4. Spændende. Til den pris ville jeg vist nærmest ikke turde bruge det;-)

  SvarSlet
 5. Spændende :)
  Jeg er ikke så meget inde i alt det med materialer endnu, men jeg kan regne ud at det må være noget superlækkert garn :) Glæder mig til at se hvad du får lavet!

  SvarSlet
 6. Hej Tine. Lyder skørt.... men dette garn kunne godt tænkes at jeg har haft fat i *smil* Vi laver det på job for mange på Grønland, og sender det tilbage igen efter forarbejdtning :o)
  Det kan forklare hvorfor det bliver så dyrt....fragten, fortoldning mm.
  Det er så fantastisk blødt at det ikke kan beskrives !!

  SvarSlet
 7. Åååh, jeg er misundelig. Har en lille artikel i min opskriftmappe om moskusuld, og det er også et stort ønske engang at strikke noget i det luksuriøse garn. Heldige dig.

  SvarSlet
 8. Misundelig? Neeejjj da slet ikke. Nu må jeg snart have noget moskus garn, så jeg kan strikke nogle lækre og luksuriøse ting til moi.

  SvarSlet
 9. Ih hvor spaendende. Saadan noget garn har jeg aldrig roert ved.

  SvarSlet
 10. Hvor bliver det spændende hihi kan lige forestille mig ansigtsudtrykket da han hørte prisen ;-) Jeg håber også engang at jeg er så heldig at få fat i noget, det er da lækkert.

  SvarSlet
 11. Hold da op en pris - men nu har jeg jo mærket, og det er godt nok også lækkert! God fornøjelse med det.

  Tak for lækre tærter og godt selskab.

  SvarSlet
 12. Ihh du milde. Jeg tror jeg vil starte noget moskus-opdræt i baghaven.

  SvarSlet
 13. Wow, hvor du er heldig!!! Og ta nå din svoger med deg når du er på garninnkjøp. Han må da være en god pruter!!!! Garnet ser nydelig ut, og du må også få strikket noe til deg selv med det!
  Og så ler jeg av det forrige innlegget ditt. Jeg opplever det samme selv, at garn blir med meg hjem, når jeg har jobbet.........merkelige greier.

  SvarSlet
 14. Irene: Jeg leder også efter den helt rigtige opskrift :-)

  Helle: Lyder som en fantastisk ordning :-)

  Lene: Håber du fik gramset nok :-)

  Dorthe: Jeg overvejer også stadig hvad det skal bruges til :-)

  Diktesoph: Der findes simpelthen så meget lækkert garn ude i verden. Jeg er sikker på du nok skal komme efter det :-)

  Fynpige: Hvor sjovt! Ja, det er ubeskriveligt blødt!. Glæder mig også til at strikke med det.

  Berit: Ærgeligt at du ikke var med igår så du kunne gramse :-) Håber du har det bedre.

  Pia. Misundelse er en grim ting, men lige nøjagtig i dette tilfælde er det helt ok :-)

  Lin: Det er du nødt til at prøve engang. Det er fantastisk!

  Gitte: Ja, det er en voldsom pris! Ikke noget man køber hver dag :-) Og selv tak.

  Camilla: God ide! Jeg tror du kunne få mange kunder :-)

  Sylvia: Jeg spørger ham næste gang :-) Jeg er nu ikke sikker på han har lyst! Du har ret..det er mærkeligt med det garn der bare VIL med hjem ;-)

  SvarSlet
 15. Åh hvor er jeg misundelig. MEN ældste er pt på Grønland og har lovet at tage med hjem...

  SvarSlet