tirsdag den 31. august 2010

En sømand med postknap.

Så er den lille sømand færdig.
Et dejligt nemt og hurtigt strikketøj. Egentlig havde jeg planlagt at den skulle strikkes færdig på togturen til Berlin, men nu må jeg så dykke ned i garnkisten og se hvad jeg ellers kan finde på. Folklore jakken skulle gerne snart strikkes færdig, så jeg kan bruge den til efteråret, men jeg syntes ikke rigtig den egner sig til tog strik. Ihverfald ikke når man samtidig gerne vil snakke, og det vil jeg jo gerne :-)
  • Faktaboks
  • Mønster: Tja..jeg begyndt at slå op efter De Vilde Svaner, af Annette Danielsen, men det passede ikke rigtig med strikkefastheden, så den er ca. efter hendes model. Ihvertfald hvad angår cm. Mønstret er taget fra Kæk og Klassisk Børnestrik af Lene Holme Samsøe. Boblerne er strøet lidt som jeg syntes det passede.
  • Garn: 1 tråd Geilsk Bomuld/Uld , købt hos Geilsk og 1 tråd Junik, købt hos Fandango
  • Forbrug: 2,5 ngl. Geilsk og 155 gr. Junik.
  • Pinde: 3,5
  • Str. : Ca. 8 år
  • Bemærkninger: Knappen er fra knappekassen. Arvet fra Farmor, som igen har den fra min onkel. Min onkel er postbud, og kom før i tiden med de udslidte postfrakker, som min farmor så syede om. De var jo lavet af dejligt uld. Jeg tror ikke man sådan må tage frakkerne med hjem mere, men det var jo andre tider dengang :-)

søndag den 29. august 2010

Opdatering.

Dagene glider lige så stille afsted. Det er ikke fordi der sker det helt vilde, men alligevel får jeg ikke nået det halve af det jeg gerne vil. Mon ikke i kender det?
Line har været så heldig at få job. Hun afleverede en uopfordret ansøgning her, blev ringet op torsdag, var til samtale fredag, fik jobbet lørdag og startede mandag! Så det gik stærkt. Måske skal hun på lederkursus til foråret, så det er jo bare godt. Hun syntes det er nogen rigtig søde mennersker at arbejde sammen med, så kan det jo ikke være ret meget bedre!
Emil er startet i 9 kl. Tænk engang at det er sidste år i folkeskole. Mærkeligt at tænke på! Han ved allerede at han vil på HTX næste år. Så det behøver vi ikke bryde vores hjerner med. For jeg er faktisk helt sikker på at det er den rette hylde til ham.
Jeg har haft travlt med at sende kataloger. Stuen har været fyldt med 4 forskellige slags kataloger, der har fået etiketter, følgebrev, kommet i konvolutter, og fået frimærker på (HURRA, for de nye klistermærke frimærker). Så jeg har ikke kedet mig :-)
På torsdag skal vi til Berlin på en forlænget weekend, med Pers familie. Det glæder vi os til, selvom der desværre har været et afbud på grund af en diskosprolaps. Øv.
Ind imellem får jeg dog strikket lidt. Sømanden er snart færdig. Jeg kan dog se at jeg kommer til at mangle uldgarn, men det er købt hos Fandango, så jeg må lige forbi imorgen og købe de ca. 20 gr. jeg kommer til at mangle :-)

onsdag den 25. august 2010

En lille cardigan.

Så blev jeg færdig med den lille cardigan til min svigerinde. Jeg er lidt spændt på om hun kan lide den. Hvis det var til mig selv, ville jeg syntes den var lidt kort. Men nu må jeg vente og se. Måske er det lige hende :-)
  • Faktaboks
  • Mønster: Kort men godt, fra Hendes Verden nr. 33, strikkebog : Strik til efteråret. Design Stine Johansen
  • Garn: Plymouth Yarn : Mulberry Merino (52 % Mulberry Silk, 48 % Merino) Købt hos Yarn Barn, sidste år.
  • Forbrug: 400 gr.
  • Farve: Marineblå
  • Pinde: 4,5
  • Str: M
  • Bemærkninger: Jeg måtte fifle lidt garnet, da jeg ikke helt havde nok. Så den mangler et par pinde i højden. Og så måtte jeg sy sammen med noget andet garn. Men til gengæld har jeg absolut ikke mere tilbage og det er jo altid godt :-)
  • Knapperne er fundet i knapkassen :-)

lørdag den 21. august 2010

Tænk engang!

I dag er det 20 år siden vi stod på denne trappe foran Ebeltoft Rådhus :-) Hvor tiden dog flyver afsted. Så ung og slank man var dengang :-D
Og apropos at flyve...Jeg har travlt med 2 projekter som skal være færdige inden jeg flyver til USA. Denne lille cardigan er til min svigerinde, der har fødselsdag, når jeg er på besøg.
Og dette skal ende med at blive en sømandsbluse til den ældste nevø.
.

søndag den 15. august 2010

Strikkesøndag med Annette Danielsen.

Så kan man da ikke have en bedre søndag. Sys fra Fandango havde arrangeret, og vi hyggede os i hendes dejlige butik.

 005003

Annette viste alle modellerne fra hendes nye bog, og fortalte en lille historie om hver enkelt. Bogen udkommer d. 1 okt. og i kan godt begynde at glæde jer. Jeg har forudbestilt mit eksemplar! Vi måtte gerne tage billeder, men skulle love ikke at vise dem på bloggen før bogen er udkommet. Jeg fik dog tilladelse til at vise jer dette her:

007

Efter fremvisning og lidt godt til ganen holdt Annette workshop, hvor vi kunne prøve nogen af teknikkerne fra den nye bog. Og som altid er hun jo en super dygtig underviser og godt selskab. Tak for en dejlig eftermiddag, Annette!

002

I formiddag blev jeg færdig med Klodshans. Der er ikke så meget at sige, andet end at faktaboks findes her, dog er denne her strikket i str. 6 år. Garn og alt andet er det samme som sidst :-)

lørdag den 14. august 2010

Hvorfor mon?

Ja, jeg spørger bare!

Min bror har sendt mig dette link:

http://www.createmychocolate.com/create/chocolate/

Han kender mig for godt :-)

En gentagelse.

Jeg har før strikket Klodshans til den yngste nevø, men da han fik den, var den desværre lige det mindste. Han var meget glad for den, så jeg tænkte at jeg hellere måtte lave en ny til ham. Det varer ikke længe inden jeg skal afsted til USA igen, så lige nu strikker jeg kun på denne her. Det er nemlig planen at jeg også skal nå at lave en trøje til storebroren også :-)
Jeg startede med at strikke den i str.4, men efter at have strikket kroppen og det ene ærme, blev jeg enig med mig selv om at den blev for lille. Så nu er den pillet op og kroppen er strikket færdig og jeg er næsten færdig med det ene ærme. Nevøen er snart 4 år, men lille af sin alder. Men nu er det jo snart 1 år siden jeg sidst så ham, så det er vist bedre at lave den for stor så jeg ikke får samme problem igen som sidst.

tirsdag den 10. august 2010

Har du prøvet at være en Bountybar?

Det har jeg!

Bounty%20Bar

hotellet hvor vi boede på Mallorca, var der også en wellness og spa afdeling. Så selvfølgelig måtte jeg da prøve det. Jeg fik en pedicure, og en ansigstbehandling. Og sidst men ikke mindst fik jeg en Deep Chocolate Wellness Body Treatment with Vanilla Bath! En nem lille mundret titel :-)

Først blev jeg skrubbet i sukker

images

Dernæst blev jeg smurt ind i varm flydende chokolade (desværre lys chokolade, jeg er jo absolut mest til meget mørk chokolade) :-) Så lå jeg i 20 min pakket ind i plastik og varmemåtter og svedte!

k512a597n2

Derefter kom jeg i vanilliebad. Et badekar med dyser, så chokoladen blev spulet godt af. (ikke helt så stort som på billedet!)

imagesCAM1F44V

Og tilsidst blev jeg masseret i kokosolie.

images3

Jeg kan godt sige jer det var dejligt! 1 1/2 times ren luksus. Og bagefter duftede jeg fuldstændig som en Bountybar :-D

img_2412

torsdag den 5. august 2010

Sommerferie billeder

Som lovet, kommer her lidt billeder fra ferien.

015 Havnen i Alcudia.

 

132

Smukke bygninger i Palma.

 

135 Udsigtspunkt i bjergene.

 

134 Fin lille strand.

 

133 Soller. En rigtig hyggelig by.

 

page Lidt af madudsmykningen på hotellet.

Som i kan se, har vi nydt ferien :-)

tirsdag den 3. august 2010

Lilla og striber...igen!

Jeg havde brug for noget nemt her i sommerferien, og så faldt valget tilfældigt på 2 forskellige sjaler, der begge havde striber, og det garn jeg fandt i kisten var lilla (surprise) :-)
  • Faktaboks
  • Mønster: Andreas Shawl af Kirsten Kapur
  • Garn: BabySilk fra Du Store Alpakka (købt i Oslo i påsken)
  • Forbrug: ca. 200 gr.
  • Farve: Pink og 2 forskellige lilla nuancer.
  • Pinde: 3,5
  • Str: L
  • Bemærkninger: Selvom jeg havde læst at flere på Ravelry havde nævnt at sjalet var meget lille, blev jeg alligevel overrasket over at det ikke blev større. Jeg har ikke rigtig bestemt mig for om jeg selv vil beholde det, eller om det skal i gaveskuffen. Uanset hvad kan jeg kun sige at garnet er ualmindelig lækkert. Kommer du forbi det engang, så køb det!

mandag den 2. august 2010

En god afslutning på ferien.

Igår var jeg til strikkeeftermiddag hos Gitte. En rigtig rigtig hyggelig eftermiddag, med dejlig mad, kage og fantastisk selskab. Vi spiste ude og strikkede inde.

001

Lene og Irene ser på Irenes smukke tørklæde.

002

Berit, Mariann og Mette følger interesserede med!

003

Birgitte ser lidt misfornøjet ud :-)

005

Bastian passer godt på Gitte!

Dorthe var der også, men kom desværre ikke med på billedet. Undskyld Dorthe :-)

søndag den 1. august 2010

På vej ud af døren..

Jeg skal nemlig til strikkeeftermiddag hos Gitte, lige om lidt. Og jeg glæder mig, fordi der kommer så mange dejlige strikkepiger. F.eks. Lene, Dorthe, Irene. Jeg er sikker på det bliver en fantastisk eftermiddag!
Jeg ville også bare lige vise jer hvad jeg har fået strikket på ferien.
  • Faktaboks
  • Mønster: Daybreak af Stephen West
  • Garn: Drops Alpaca, fået i gave, og købt selv.
  • Farve: Mørk lilla og støvet rosa
  • Forbrug: 5 ngl.
  • Pinde: 3,5
  • Str. L
  • Bemærkninger: Jeg lavede flere striber end jeg skulle for at få brugt så meget garn som muligt, men det betød så at den sidste lilla kant blev smallere end mønstret. Tilgengæld har jeg ikke mere garn tilbage og det er jo dejligt :-)